Over mij

Mijn naam is Getty van der Klein. Geboren op 7 februari 1958. Het klavertje vier op deze website verwijst naar mijn geboortekaartje.

Ik heb tot 1 september 2022 gewerkt bij het CJG in Zeist met als specialisatie kinderen met autisme. Mijn atelier voor hout en voor schilderen heb ik aan huis in Doorn. Het creatief zijn zat er als kind al in en ik heb als autodidact later bij verschillende kunstenaars les genomen. Iets wat ik nog steeds graag doe.

Inspiratiebronnen zijn voor mij de natuur, de vrouw, dieren, lijnen en vormen. Mijn passie is 3D en gericht op schilderen, keramiek, gips en hout. Waar het kan, combineer ik deze met elkaar.

Jaren geleden ben ik gestart door een oude spiegel te vernieuwen met o.a. schors en takken. Na die eerste spiegel volgden er meer, waarvan de grootste opdracht een spiegel van 180 cm bij 90 cm was. Het bleef niet bij spiegels. Ik ben ook houten lampen en sieraden gaan maken. Daarnaast ben ik 3D-schilderijen gaan maken.

Op een landelijke of modern abstracte achtergrond bevestig ik natuurlijke materialen en gebruik ik mixed media, waardoor een 3D schilderij ontstaat (zie foto natuurlandschap)

Ook het maken van keramiek is een onderdeel geworden, net als het maken van een gipsen afbeelding op doek. Al deze creatieve vormen dagen me uit, geven me energie en vragen om meer.

Zoals op de foto hiernaast te zien sta ik ook regelmatig op kunstmarkten, hier met de kinderschilderijtjes en keramiek. Daarnaast jaarlijks op de uitgebreide kunstroute van Leusden/Woudenberg.